Blog

Få en god søvnoplevelse

OleMortensen

Gode spisevaner og gode søvnvaner hænger sammen

Får du sovet godt nok om natten, eller hvordan ser det ud med dine sovevaner?

Har man problemer med at sove, kan det være en rigtig god idé at anskaffe sig en temperaturregulerende og allergivenlig dyne. Det kunne fx være en økologisk kapok dyne. Du kan finde rigtig lækkert, grønt og sundt sengetøj inde på den grønne markedsplads. Alt, hvad der kan bidrage til at forbedre din søvnoplevelse, er guld værd for både din nat og din dag. Det er godt at sørge for at have det helt mørkt om natten. Det er vigtigt at undgå skærmtid sent om aftenen.

Fem gode råd til at få en god søvn

1.Sørg for, at du har en rigtig god dyne og pude. Meget gerne en temperaturregulerende dyne, og har du allergi, så skal det være en allergivenlig dyne. Din krop og din sjæl vil takke dig.

  1. Hold en god søvnhygiejne. Brug sengen til at sove i, og ophold dig ikke i sengen i timerne, inden du skal sove med mindre, du læser for at falde i søvn. Ellers bliver dit hoved og din krop forvirret over, hvad du skal der.
  2. Spis ikke alt for meget mad for sent om aftenen. Spis efter devisen her: Spis som en prinsesse om morgenen, spis som en dronning til middag, og spis som en tigger om aftenen. Hvis du spiser mest midt på dagen, hvor du har mulighed for at bruge mest mulig energi og forbrænde maden, så kan du nøjes med at spise en lille smule om aftenen, for der er du ikke nær så fysisk aktiv og har ikke samme mulighed for at forbrænde din føde.
  3. Udsæt ikke øjnene for blåt skærmlys eller andre stærke lyskilder om aftenen. Sørg for at have mørke persienner eller gardiner, så du har mulighed for at mørklægge fuldstændigt.
  4. Husk at være aktiv og få motion i løbet af dagen. Det er vigtigt, at du livet igennem sørger for at holde dig i form på den måde, som din krop og din alder nu tillader det.

Få mere ud af dine oplevelser

Der er rigtig mange gode ting, du kan gøre for at forbedre dine oplevelser livet igennem. Det er ikke alle, som er begavede med et lyst sind fra barnsben af. Nogle gange må du gøre noget for at kaste noget lys ind i sit liv, så du får mere glæde ud af de oplevelser, som livet byder dig. Det behøver ikke nødvendigvis være at gå i terapi eller i direkte lysterapi, men det kan slet og ret være at øve dig i at gøre noget godt for dig selv; spise sundt, sove i et sundt sovemiljø, omgive dig med positive mennesker og i det hele taget gøre flere og flere af de ting, som, du ved, gør dig glad.