Blog

Oplevelsesgave – lær at lave sushi selv

OleMortensen

Skal du købe gave til en, som elsker sushi? Så er det oplagt at give dem et sushikursus i Aarhus. Her lærer man at lave de populæreste former for sushi af en vaskeægte sushikok, og man får ovenikøbet lov til at spise det til sidst. Det kan også være, at du selv står og kunne tænke dig at prøve det, og derfor forkæler dig selv med at sushikursus.

Efter et sushikursus kan man fremadrettet give sig i kast med det derhjemme, i stedet for at skulle gå på restaurant hver gang. Det er også hyggeligere og sjovere at lave det selv – og også lidt sejt. Og ved at give en du kender et sushihursus, så gør du også dig selv en tjeneste, ved at du fremadrettet kan få hjemmelavet sushi af vedkommende.

Om sushi

Sushi er populært i det meste af verden, men faktisk stammer retten fra Japan og Kina og er også Japans nationalret den dag i dag. Sushi blev først rigtig populært i Danmark i 90’erne, og derefter gik det hurtigt. Den originale sushi ligner ikke helt den, vi spiser i dag. Dengang var det primært fisken og intet andet, hvorimod der i dag er kommet utalligt af tilbehør og forskellige ting i. I dag er det elsket af folk i alle aldre, og bliver både brugt som takeaway, hverdagsmad og til finere eller festlige måltider. Ikke nok med, at sushi smager fantastisk, så er det faktisk også sundt. Den klassiske sushi består blandt andet af rå fisk, som er rig på omega 3 og D-vitamin. Det er langt sundere end andre takeaway-alternativer. Noget af det, som også gør sushi så populært er, at der ikke kun findes en slags. Man kan spise sushi på utallige af måder, og der findes så mange forskellige varianter – selv uden fisk, hvis du er vegetar. Laver man sushi selv, så er der endnu mere frit spil.

Bonusinfo om sushi: Har du undret dig over, hvorfor du altid får ingefær med til din sushi? Det er der en god forklaring på. Det er fordi, ingefær nulstiller dine smagsløg og gør dig klar til at spise en ny variant sushi. Det er altså tiltænkt, at de skal spises mellem sushi stykkerne og ikke sammen med.

Derfor skal du give en oplevelsesgave

Kender du en, som ikke mangler noget eller elsker at prøve nye ting? I stedet for materielle gaver bør du give en oplevelsesgave til en, du holder af. En oplevelsesgave giver personen, der modtager det noget at glæde sig til og gode minder – og så skiller gaven sig ud fra de mange andre gaver. Med en oplevelsesgave kan du også vælge at købe en med til dig selv. På den måde kan i få en god oplevelse sammen, og så er gaven endnu mere personlig. Udover det sjove og hyggelige ved en oplevelsesgave, så kan det også være lærerigt og brugbart – som for eksempel et sushikursus.