Blog

De bedste af de danske aktier

OleMortensen

Aktier er blevet et allemandseje. Det er nu muligt for alle at købe, sælge og investerer i aktier, såvel som kryptovalutaer og andre investeringer. Men det er ikke kun rige uddannet erhvervsfolk nu, det er også dem der ellers ikke har meget at gøre med, både studerende og pensionister. Det er nemlig nemt og hurtig tilgængeligt at få viden og information omkring investeringsverdenen og danske aktier. Det er dermed også nemt og billigt. Du skal ikke bruge flere penge end du selv har lyst til og vælger. De fleste steder er det også stort set gebyrfrit at komme igen med at investerer såvel som at oprette en konto på det forskellige investeringsplatforme.

Men hvilke af de mange forskellige danske aktier er så de bedste? Der er mange at vælge imellem, men hvad er forskellen så på de forskellige. Det kan være svært at overskue og vurdere hvis man er ny inden for verdenen af danske aktier. Men i øjeblikket, i december 2021, er de tre bedste danske aktier, Novo Nordisk, Tryg A/S og Vestas. Novo Nordisk har du, ligesom de to andre, helt sikkert hørt om allerede. Alle tre er selvfølgelig store mærker. Men Novo Nordisk er en forretning som udvikler og forhandler livsnødvendig medicin, hvilket sikre en helt massiv indtjening. Den næste er som sagt Tryg A/S, som er en stor og stabil forsikringsforretning. Forretningen har en god, fast og stabil indtjening, på trods af disse tider med Corona. Den sidste er Vestas. Det store grønne firma, kendt for deres store vindmøller, er og har været, en af de førende kæmper inden for grøn vindenergi. Dette er et firma som vil stå stabilt og godt med indtjening, da grøn energi i disse tider i dag, kun er vejen frem.

Købsguide til danske aktier

Når du først har taget beslutningen om at investerer i danske aktier, er det sådan set rigtig nemt derfra. Det første du skal gøre, er at bestemme dig for hvilken handelsplatform som du vil vælge. Det kan være eToro, Saxo eller andet. Der er forskellige fordele og ulemper ved de forskellige, men der er også overskuelig vejledning til hvilke platforme der kan hvad, og forskellen mellem de forskellige. Der er nogle uden gebyrer, og nogle med ekstra. Det er vigtigt at være opmærksom på gebyrer, oprettelsesgebyrer og kurtage. Derudover er det godt at overveje hvor brugervenlig platformen er, og hvordan deres kundeservice er. Det sidste er også at kigge på deres udvalg af aktier, og hvor bredt det er. Der er mange gode platforme at vælge imellem, og når først du har valgt, går det hurtigt og nemt herfra. Du skal blot bestemme dig for hvor meget og hvor, du vil investere.