Blog

Teknisk produktion: Sådan laves porcelæn i 2021

OleMortensen

Porcelæn bruges i næsten alle danske hjem, men har du tænkt over, hvordan det egentlig bliver fremstillet? Der er så mange ting, som vi omgiver os selv med i dagligdagen, men som vi ikke har nogen idé om, hvordan der bliver fremstillet. Er du nysgerrig på fremstillingen af porcelæn? Så kan du læse mere om dette i denne artikel. Du kan også læse mere om, hvor meget porcelæn faktisk kan være værd, og hvad du kan gøre, hvis du har porcelæn i hjemmet, du ikke bruger.

 

Porcelæn er et keramisk produkt

Når noget er et keramisk produkt, så betyder det også, at det er noget, man fremstiller ved brug af kemi. Når det kommer til fremstilling af porcelæn, så kræver det kvarts, feldspat og kaolin. Disse bliver formet og tørret, hvor de derefter brændes ved en temperatur på ikke mindre end 900-1600 grader. Denne metode kan være meget teknisk i 2021, men det er altså dette, der bruges, når man skal fremstille porcelæn.

 

Sådan fungerer salg af porcelæn

Hvis man har gammelt porcelæn derhjemme, så tænker man måske ikke over, at det er noget, der godt kan være mange penge værd. Men salg af porcelæn kan faktisk i flere tilfælde være penge værd. Få vurderet porcelænet ved en antikhandler, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har noget porcelæn, som er penge værd. Sælg dit porcelæn og køb noget andet, som du hellere vil have, og som du har mere brug for. Salg af porcelæn kan være en god mulighed.

 

Porcelæn og keramik er ikke det samme

Det er ikke alle, der er klar over adskillelsen mellem porcelæn og keramik. Men forskellen lægger i, at keramik er noget, der er lavet ud af ler, som er formet og brændt. Porcelæn derimod er lavet af andre kemiske ingredienser, som beskrevet tidligere. Derudover adskiller porcelæn sig desuden ved at være hvidt (det er det i hvert fald til at starte med, men der kan naturligvis males på det).

 

Porcelæn kan være meget værd

Porcelæn er noget, der hurtigt kan gå i stykker, men det kan være meget værd, hvis man har det rette. Der er f.eks. porcelæn fra producenter, der ikke længere er i produktion. Der er ingen grund til, at du går rundt og gemmer på guld inde i skabet, hvis der er andre, som gerne vil have det, og hvis du i stedet for kan få penge, som du måske kan købe noget nyt porcelæn med.