Blog

Få inspiration til bryllupsmenuen

OleMortensen

Når det er tid til at planlægge brylluppet, så er det vigtigt, at I finder ud af, hvad I gerne vil have, at gæsterne skal spise og drikke på jeres store dag. Det kan være en stor mundfuld at få styr på alle de små ting, der skal være med i bryllupsmenuen, men her får du et par forslag til, hvordan du kommer godt i mål med din menu.

 

Ud af huset – catering

En mulighed er selvfølgelig at hyre et cateringfirma til at stå for maden. De fleste firmaer leverer mad ud af huset, så I skal ikke bekymre jer om noget andet end at bestille bryllup catering, og så kan I glæde jer til lækker mad til jeres fest. Nogle cateringfirmaer leverer både mad og drikke ud af huset, så skal I heller ikke bekymre jer om drikkevarerne.

 

Buffet eller servering?

Når I har fundet ud af, hvem der skal stå for maden, så er det tid til at starte planlægningen af menuen. Der er mange overvejelser, der gør sig gældende her. Hvordan vil I have jeres menu opbygget? Vil I have den serveret eller som buffet? Hvilke retter vil I gerne have på jeres menu?

Opgaven med at finde på menu er ikke let, og derfor kan det være en god idé at hyre en kok på lige netop den dag. På den måde får I professionel hjælp til, hvordan menuen kan se ud og smage. Nogen foretrækker en servering fremfor buffet, mens andre hellere vil servere maden som buffet, så gæsterne selv kan anrette deres tallerken – alt efter personlig smag.

 

Mad fra land eller fra havet?

Nu har I fundet ud af, hvordan I gerne vil opbygge din menu – men hvilken type mad vil I gerne have? Vil I gerne spise dansk mad eller et mix af udenlandsk mad? En del brudepar vælger dansk mad frem for udenlandsk mad – især nyere brudepar synes ofte, det er hyggeligt med lidt gammeldags dansk mad på deres bryllupsdag. Men det er selvfølgelig op til dig og din partner, hvilken slags mad I gerne vil have på jeres store dag!

 

Konklusion

Det er ikke alle, der har lyst til at sidde med en stor mundfuld, når det gælder bryllupsplanlægningen. Det er dog vigtigt, at I får tænkt over jeres menu, så I ikke kommer til at mangle mad og drikke på jeres store dag. Derfor er det en god idé at overveje jeres menu, inden dagen kommer.