Blog

Et sundere liv starter med det du spiser

OleMortensen

Motion er vigtig, men hvad du spiser er mere vigtigt. I denne artikel snakker vi mere om, hvorfor man skal være opmærksom på hvad man spiser. Vi vil også snakke mere om, hvad man som firmaejer kan gøre for at sørge for at ens arbejdere lever et sundere liv – og hvorfor det overhovedet er noget, som man skal gå op i.

Derfor er sund kost vigtigt

Sund kost er vigtigt fordi man bogstaveligt talt kan se det som vores brændstof. Hvis der ikke er ordentligt brændstof på bilen, så kommer den heller ikke til at køre godt. På den samme kan man kigge på os mennesker. Du ved sikkert selv, hvordan du får det når du har fået en masse fed mad eller noget, hvor der er en masse sukker i. Du bliver i meget kort tid derefter energisk, hvorefter du går hen og bliver meget søvnig. Du får svært ved at koncentrere dig. Og du får faktisk også lyst til at spise endnu mere. Hvis du derfor gerne vil leve et sundt liv, så er det heller ikke nok kun at kigge på motionen. Den er kun én del af ligningen. Man må tage fat i de andre områder også. Og det er netop maden, som man skal have meget stor fokus på. Hvis du i forvejen spiser meget usundt, så er det ulogisk at skifte hele diæten om på én gang. Det vil med stor sandsynlighed resulterer i, at du ender tilbage der hvor du startede, fordi det var for voldsom en forandring. Start i stedet småt og med et enkelt måltid af gangen.

Firmaejerne bør sørge for sund kost

Som firmaejer bør man også tage ansvar for sine medarbejdere og hjælpe dem til at leve et sundt liv. Det indebærer både at give gode arbejdsforhold. Men det indebærer altså også, at man lige sørger for, at de har noget ordentligt at spise nede i kantinen. Hvis du gerne vil finde nogle gode og sunde løsninger for dine arbejdere, så er det vigtigt at tænke lokalt. Hvis din virksomhed for eksempel befinder sig i eller i nærheden af Fredericia, så kan du kigge på en frugt- og grøntgrossist i Fredericia. Med sådan én kan du få noget lækkert mad leveret direkte til virksomheden. Det er godt for dig at bekymre dig om dine arbejderes sundhed, da de dermed også har nemmere ved at koncentrere sig. Det er en del nemmere for dem at fokusere, når deres blodsukker ikke kører op og ned.

Det handler om at finde en balance

Når alt dette så er sagt, så handler det om at finde en balance i tingene. Så længe man spiser overordnet godt og sundt, så må man også godt få noget af og til, hvor der er en masse sukker i.

Mange firmaer kan for eksempel godt lide at diske op med en kage, når der er en arbejder der har fødselsdag. Og det skal man dog også blive ved med – så længe man ikke lever af kage hver dag på arbejdet!