Blog

Sådan kan du spise østers

OleMortensen

Der findes en masse godt fra havet, som man kan spise. Det er populært at spise fisk og skaldyr. Fisk og skaldyr er sundt for os. Hvis man ikke er særlig meget til fisk og skaldyr, så kan man vælge at tage fiskeolie piller, så man får alt det gode fra fiskene af. Men heldigvis elsker mange danskere at spise fisk og skaldyr. Fx er sushi blevet meget populært.

Populært at spise østers

Nogle elsker dem, hvor andre hader dem. Der er selvfølgelig tale om østers. Det er blevet populært at spise østers. Østers er en musling. Østers er en delikatesse, som er meget eksklusivt. Det ses ofte i de finere kredse, at der spises østers. Hvis man gerne vil prøve en østerssmagning, kan man bestille østers online. Man kan derfor sidde derhjemme og bestille dem. Hvis man gerne vil spise det ude, så kan man også få østers på flere seafood restauranter.

Grill eller pochere dine østers

Mange befinder østers med, at de skal spises rå, men man kan også spise dem som varme. Der findes flere forskellige retter, hvor der indgår varm østers. Hvis man derfor er imod tanken om en rå østers, så kan man stadigvæk prøvesmage østers, da de kan laves i varme retter. Man kan fx grille østers, gratineres og pocheres. Når man skal spise østers, så er der nogle ting, som man skal være opmærksom på. Fx hvis skallen står åben, og den ikke lukker sig, når man banker på skallen, så skal den kasseres, da den er død. Hvis skallen er beskadiget, så skal den også kasseres. Når man åbner en østers, så skal den lugte af frisk hav. Hvis den derimod lugter af fisk og havn, så skal den kasseres. Når østers bliver varmebehandlet, så skal skallen åbne sig.

Find østers i Danmark

Hvis man tager til de danske kyster, så kan man være heldig at finde østers ude i vandet. Det er især ved Limfjorden, at flere har held med at finde østers. De er også at finde ved Vadehavet. Man kan være heldig at se dem ligge i vandkanten, men nogle gange skal man ud og grave i sandet, der er i vandet før, at østers dukker frem fra sandet. Hvis man har en spade og en spand med, så kan man samle sine egne østers. Østers spises som regel om vinteren. Derfor vælger mange at få østers til nytårsmenuen.