Blog

Lækre velkomstdrinks alle kan finde ud af

OleMortensen

Skal du holde en fest, et arrangement eller bare en sammenkomst af gode venner, ja så kunne det være en god ide at gøre det lidt festligt og servere nogle lækre velkomstdrinks til at få sat den rette stemning fra start. Velkomstdrinks kan være alt fra noget helt simpelt som blot at servere nogle bobler med et jordbær på kanten af glasset. Man kan også gøre det lidt mere festligt og pynte med en tandstik påsat forskellige frugter som ananaskirsebær, stjernefrugt eller dragefrugt. Det eksotiske twist hæver lige niveauet og dermed stemningen.

 

Her kommer et par opskrifter på nemme velkomstdrinks:

 

Vinbaseret velkomstdrinks

12 cl Mousserende vin (Cava eller Spumante er helt fint)

3 cl Tør vermouth (også kendt som dry eller blanco vermouth)

 

Begge ingredienser skal være helt kolde og blot hældes direkte i glasset, gerne en åben coupeglas, alternativt højt champagneglas. Kan med fordel pyntes som tidligere nævnt.

 

Ginbaseret velkomstdrink

3 cl god gin, ikke den billigste fra supermarkedet

12 cl Tonic

5 Mynteblade

3 skiver agurk

 

I en cocktailshaker moses agurk, mynte og gin med en morter/muddler. Herefter fyldes shakeren med is og der shakes indtil ydersiden af shakeren dugger til. I et champagneglas sies nu indholdet fra shakeren over i, så kun væsken kommer med over og al mynte og agurk forbliver tilbage i shakeren. Nu toppes med kold tonic. Dette er selvsagt en twisted Gin Tonic, og agurken og mynte bidrager til at gøre den mere frisk og let. Man kan også bruge citronmelisse i stedet for mynte hvis man synes bedre om den smag – eller har haven fuld af dem i forvejen.

 

Aperol Spritz

8 cl Aperol eller anden bitter under 20% alkohol. (Luxardo Bitter er billigere men fungere ligeså godt)

15 cl Mousserende vin

Danskvand efter behov

Igen en klassiker, eller skulle man sige nyklassiker, som man ser alle steder i byen når vejret er godt. De afkølede ingredienser hældes i vinglas, der fint kan fyldes med isterninger og en skive appelsin. Appelsinen giver et twist til smagen, da duften af appelsin bliver forstærket nede i vinglasset og derfor påvirker vores smagsopfattelse. Det samme gælder for andre citrusfrugter, så man kan twiste sin velkomstdrinks til hvad man nu lige lyster.

 

Light Caipirinha

3 cl Lys Cachaca

10 cl Faxe Kondi eller lignede

Juice af 1 lime

Pres saften af limen ned i en shaker og tilføj derefter is og Cachaca (alternativt rom) og shake grundigt. Si herefter indholdet over i et lavt glas fyldt med isterninger. Top med Faxe Kondi. Kan med fordel pyntes med nogle limebåde og en kvist mynte.

 

Man kan med ordre nemt lave nogle velkomstdrinks som sætter gang i festen, uden at man skal bruge alt for meget tid i baren på at lave dem. Det er altid vigtigt at have masser af is, så man har kolde drinks.