Blog

Mine 3 yndlingssirupper

OleMortensen

Da jeg først fik øjnene op for, hvilket mirakel sirupper gør for blandt kaffe og cocktails, har jeg slet ikke kunne lade være med at have mindst et par stykker derhjemme. De gør uden tvivl smagsoplevelsen mange gange bedre.

Jeg er for eksempel blevet enormt glad for at pifte en gin hass op med en mangosirup af god kvalitet eller tilføje lidt karamelsirup til min eftermiddagskaffe. Jeg håber, at dette blogindlæg kan inspirere nogle af jer til at bruge mere sirup i hverdagen!

 

Mangosirup med perfekt frugtsmag

Denne sirup opdagede jeg ret sent. Det har trods alt ikke været den mest brugte sirup på for eksempel kaffebarer, hvor jeg normalvis støder på sirup. Men jeg må da indrømme, at det er blevet én af mine favoritter nu.

 

Jeg er særligt glad for at bruge mangosirup i drinks, da det giver en behagelig sødme. Før nævnte jeg for eksempel gin hass, men man kan også sagtens freestyle lidt med den.

 

Hvis du nu kun har rom derhjemme, er det selvfølgelig ikke muligt at lave lige en gin hass. Men du kan sagtens blande den med andre ingredienser og få en lækker, hjemmelavet cocktail.

 

Derudover har jeg brugt mangosiruppen i en hjemmelavet is. Smagen blev godt nok ikke så kraftig i første omgang, men så prøvede jeg et par gange mere og fandt den helt rette mængde.

 

Karamelsirup til den søde tand

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg har lidt af en sød tand. Derfor kan jeg også godt lide at tilføje lidt sirup til for eksempel en cafe latte. Jeg har prøvet mig lidt frem med nogle forskellige sirupper, men i sidste ende er karamelsiruppen uden tvivl min yndlings.

 

Efter min mening giver en karamelsirup en god balance mellem det lidt bitre i kaffe og den runde smag i karamel. En gang imellem kan jeg bestemt også godt sætte pris på en helt sort kop kaffe, men jeg vil altid foretrække at være lidt kreativ med ingredienserne.

 

 

Rørsukkersirup er uundværlig

De to sirupper, jeg allerede har nævnt, er lidt lavet til lidt mere specifikke opskrifter. Derfor sætter jeg også pris på at have en sirup, som går til langt det meste. Her er min go to altid rørsukkersirup.

 

Den kan måske godt lyde en smule kedelig, da den jo ikke bidrager med en bestemt smag til den drink, man laver. Men den er helt perfekt, hvis for eksempel en cocktail eller smoothie mangler lidt sødme.

 

Sødmen i en rørsukkersirup er også noget helt andet end at bruge almindeligt, hvidt sukker. Derudover er den også nemmere at blande i en drink, da det jo i forvejen er flydende. På den måde behøver du ikke at røre rundt i uendeligheder, før drinken er klar. Det er i hvert en stor bonus!