Blog

Sådan serverer du sommerens lækreste fiskeret

OleMortensen

Sponsoreret indhold

Fisk er sundt, fisk er godt – og det står højt på mange danskeres ønskeliste, når det kommer til sommerens og feriernes måltider. Der findes nemlig et hav af lækre, sunde fisk, der kan tilberedes og bruges i de lækreste sommerretter.

Det anbefales herhjemme, at man spiser fisk et par gange om ugen for at nyde godt af de mange sunde næringsstoffer såsom D-vitamin, omega-fedtsyrer, jod og lignende, som kroppen har brug for. Du finder især disse næringsstoffer i kategorien af fede fisk, som dækker over blandt andet laks, sild, makrel, ørred og hellefisk. Der er dog ingen grund til at gå uden om de mere magre fisk, for eksempel rødspætte, torsk, skrubbe og skaldyr – der er nemlig også mange gode sager gemt i dem, som din krop vil sætte pris på.

Når du skal servere en lækker fiskeret for din familie eller dine gæster, er første skridt altså at udvælge fisken, som måltidet skal centrere sig omkring. Når det er gjort, gælder det tilbehør, udstyr og tilberedning. Og det vil vi gerne give dig inspiration til i dette indlæg.

Hav styr på udstyret

En skarp og god kniv er alfa og omega, når det kommer til at tilberede fisk til fiskeretter. Øverst på listen står en god filetkniv og en udbenerkniv. Disse specialiserede knive kan nemlig gøre arbejdet langt lettere, når du skal skære helt tynde skiver af fiskekød og/eller fjerne de mange fiskeben, der helst ikke skal være en del af din fiskeret.

Eksperimentér med tilbehøret

Fisk er én af de råvarer, der kan trylles om til lækre madretter inden for alverdens køkkener. Det kan være alt fra grillet fisk med lækkert dansk tilbehør til pizza og pastaretter med fisk, der er inspireret af det italienske køkken, samt store gryderetter og supper kogt på fisk, der minder os om de mere sydlige og mellemøstlige himmelstrøg.

Fisk kan tilberedes på alverdens måder og lige så kan tilbehøret. Derfor kan du heller aldrig gå helt galt i byen, hvis du lader fantasien råde og eksperimenterer med nye sammensætninger af fisk og tilbehør. Så længe du bruger lækre ingredienser og råvarer og smager til undervejs, kan du sagtens slå dig lidt løs i køkkenet.

Det behøver ikke at være så avanceret

For nogle kan det være måske være svært at leve op til devisen om, at der skal være fisk på menuen derhjemme et par gange om ugen. Det lyder måske som en større opgave, end det er at skulle finde og tilberede lækre fiskeretter. Men faktisk behøver det slet ikke at være så svært endda. Fisk kan nemlig som nævnt tilberedes på alverdens måder, og det behøver ikke at være som hovedparten i et stort og avanceret aftensmåltid.

Du kan nemlig sagtens servere fisk som pålæg, tilbehør eller på andre måder, hvor du føler, at det er mere overskueligt at gå til fisken. Det kan eksempelvis også bare være på grillen en lun sommeraften.