Blog

Bliv sundere med god mad, motion og den rette søvn

OleMortensen

Sundhed er blevet et vigtigt emne og et emne du både hører om på jobbet, i hjemmet og i det offentlige rum. Fordi sundhed er blevet så stort et omdrejningspunkt, så bliver der også forsket mere i det – og det er bestemt ikke en dårlig ting. Nu mere sund mand er, nu bedre livskvalitet og personligt velvære får man også. I en ellers travl, stresset og propfyldt hverdag, så er det ikke helt dårligt, hvis du både fysisk og psykisk er i balance. Dette skaber nemlig en mulighed for at du har det bedre og kan præstere bedre i hverdagen. I denne artikel kan du blive klogere på, hvordan du kan blive mere sund og dermed få det meget bedre både psykisk og fysisk.

Sådan kan du invitere motion og dermed også glæde ind i din hverdag

Der er mange faktorer der spiller ind, når det drejer sig om dit psykiske og fysiske velvære. Derfor kan det også virke en smule uoverskueligt og intimiderende at skulle forholde sig til, men det er faktisk ikke så svært som det lyder. Hvis du føler, at du ikke får nok ud af din hverdag, er du træt og uoplagt, så kan det være nogle enkelte og små justeringer, som kan gøre den helt store forskel. Det er fakta, at når du motionere så udløser du naturligt de stoffer i hjernen, som er de samme du får når du er lykkelig. Derfor kan motion skabe mere glæde og overskud i din hverdag. Du kan med denne info begynde, at tænke lidt over, hvordan du invitere mere motion ind i din hverdag. Du kan for eksempel tage cyklen på arbejde. Tage trapperne i stedet for elevatoren eller begynde på, at gå en aftentur. Alle disse ting er små justeringer, som kan gøre en stor forskel.

Maden har meget at sige, hvis du ønsker at blive mere sund både fysisk og psykisk

Det er dog ikke kun motion, der er afgørende for, at du bliver sundere og får en bedre livskvalitet, den gode og sunde mad er også med til det. Der er ikke noget som en dejlig middag eller et godt måltid om morgenen der kan skabe glæde og overskud. Men det er vigtigt, at du har fokus på, at din mad er varieret og sund. Alt med måde og det betyder ikke, at du ikke må få en god flødesovs eller godt må spise en pizza. Det betyder bare, at du generelt skal have fokus på, at give din krop de næringsstoffer, som den har brug for. Det vil nemlig give dig mere overskud i hverdagen og du vil derfor både få det meget bedre og blive sundere både fysisk og psykisk.

Den gode søvn og kvaliteten af den kan gøre dig sundere

Mad og motion er vigtigt for et sundere liv og et bedre velvære, men vidste du, at din søvn og din døgnrytme også har stor betydning for din din generelle sundhed og velvære? Søvn er et basalt behov og den er meget vigtig for, at du både psykisk og fysisk har det godt. Derfor er det vigtigt, at du får de timers søvn, som du har brug for. Det er dog ikke kun mængden, men også kvaliteten af din søvn, som har en afgørende faktor for din generelle sundhed og velvære. Derfor er det også vigtigt, at du har den rette seng. Du kan få mere info om markedets bedste kontinentalsenge og dermed også muligheden for at finde den rette seng. Med den rette seng, får du også den rette søvn og dermed bliver du sundere og får et generelt bedre velvære.